Cumhurbaşkanlığı Staj Seferbirliği Programı kapsamında staj yapacak öğrencilerin dikkatine

Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen Staj Seferbirliği Programı kapsamında başvuru yapmış öğrencilerin değerlendirilmesi sonucu oluşturulan stajyer havuzu 27.04.2021 tarihinde işverenlerin erişimine açılmıştır. Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir.

Staj yapacak YTÜ öğrencilerinin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

STAJ SEFERBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER TARAFINDAN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

·        Kariyer Kapısı Belge Kontrol Klavuzu’nda belirtilen asgari şartlara göre yapılan kontroller sonucu uygun görülen başvurular onaylanarak Kamu ve Özel Kurum yetkilileri tarafından Kariyer Kapısı portalı üzerinden 31.12.2021 tarihine kadar görüntülenebilecektir. İşyerleri, 31.12.2021 tarihine kadar öğrencilere farklı staj teklifleri yapabileceğinden Kariyer Kapısı portalı üzerinden staj teklifi alan öğrencilerin işyerleri ile yapacakları görüşmelerde aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir:

·        Cumhurbaşkanlığı Staj Seferbirliği kapsamında, öğrenciler staj teklifi aldıkları işyerlerinde ilgili staj komisyonunun uygun görmesi durumunda zorunlu stajlarını yapabilecekleri gibi talep etmeleri durumunda bu işyerlerinde gönüllü stajlarını da yapabilirler.

·        Staj yapılacak tarih aralığının “Fakültelerin Staj Uygulama Usul ve Esasları”na uygun olması gerekir. Bu nedenle, işyerleri tarafından yapılan staj tekliflerinin staj yapılacak tarih aralıklarının ve staj sürelerinin uygun olması durumunda kabul edilmesi gerekir.

·        SGK işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için; staj başvuru usüllerine uygun düzenlenmiş staj başvuru belgelerine ek olarak, “Staj Seferbirliği” kapsamında staja kabul edildiklerini gösteren (staj yapılacak işyeri yetkilisi tarafından yazılmış, kaşeli ve imzalı, ekran çıktısı da geçerli) bir belgenin de Fakülte’nin ilgili birimine teslim edilmesi gerekir.

·        SGK işlemlerinin zamanında yapılabilmesi  için staj başvurusu için gerekli belgelerin,  staja başlamadan önce ve Fakülte tarafından belirlenen sürede Fakültenin ilgili birimine teslim edilmesi gerekir.

·        Staj başvurusu için gerekli belgelerin zamanında ve usulüne uygun olarak teslim edilmemesinden doğacak tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı