Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine Başvuran ve Erasmus+ Program Biriminin Sayfasında İsmi Açıklanan Öğrencilerimizin Dikkatine

2021-2022 Akademik Yıl Erasmus+ Öğrenim hareketliliğine başvuruda bulunan ve Erasmus+ Program Biriminin sayfasında isimleri ilan edilen öğrenciler için 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 17:30 da Zoom üzerinden bölüm Erasmus koordinatörleri tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya katılım konusunda gerekli hassasiyeti göstermeniz beklenmektedir. Toplantı sırasında Program hakkında bilgi verilecektir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

·         Öğrencilerin Erasmus+ Program Birimine verdikleri mail adreslerine;  süreç takvimi, üniversite bilgileri,  ders intibakları, dil zorunluluğu bilgisinin olduğu belgeler ve tercih formu atılmıştır. Lütfen maillerinizi kontrol edin.

·        Üniversite bilgisi dosyası: Tercihlerinizi yaparken gidilecek üniversitelerdeki dönemlere dikkat edilmelidir, tek dönem gidecek öğrenciler tek dönemlik, çift dönem gitmek isteyen öğrenciler çift dönemlik üniversiteleri tercih etmelidir. Öğrencinin misafir olacağı kurumdan bir dönem için 30 ECTS, 2 dönem için 60 ECTS ders alması gerekmektedir. İkili anlaşmada yazan kontenjan ve süre bilgilerine göre başarı sırası esas alınarak öğrenciler üniversitelere yerleştirilecektir.

·    Süreç takvimi: İşlemler yapılırken bu takvime bağlı kalınacaktır ve bunun dışında işlem yapılmayacaktır. Süreci iyi takip etmeniz gerekmektedir. 29 Nisan-6 Mayıs  tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen veya herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2021-2022 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaktır.

·         İntibak Dosyası: Bu dosyada bugüne kadar gidilen üniversitelerde seçilen derslerin eşleştirmeleri bulunmaktadır. Öğrenciler birebir buna bağlı kalmak zorunda olmamakla beraber, eşleşebilecek derslerinizi görmeniz adına sizlerle paylaşıyoruz.

·         Geçilen dersler tekrardan alınamamaktadır.

·         Dil Yeterliliği: Yerleştirme işlemi yapılırken başarı sırası esas alınmaktadır. Anlaşma yapılan üniversitelerin özel şartları ayrıca göz önünde bulundurulmaktadır. Bazı üniversiteler kendi dillerinin de bilinmesi zorunluluğu getirmektedir, Almanca gibi. Tercih yaparken ekte size sunduğumuz dil yeterlilik zorunluluğu olan ülkelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Gitmeyi planladığınız kurumun eğitim dili veya dil sertifikası talebi hakkında önceden bilgi toplamanız yararınıza olacaktır. İlgili üniversitelere ait ikili anlaşmaları inceleyebilir veya üniversitelerin web sayfalarını inceleyebilirsiniz.

·     Başvuru esnasında talep edilen dönem tercihleri, yerleştirme işlemleri sırasında değiştirilebilir. Üniversitelere yerleşen her öğrencinin birer defa olmak üzere üniversite ve dönem değişikliği yapma hakkı bulunmaktadır. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurmanızı önemle tavsiye ederiz.

·         Bu koşullardan herhangi biri sağlanmadığında,  seçseniz ve seçilseniz bile tercih ettiğiniz ülkeye gidemezsiniz.

·         Üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında üniversite tercihi yapmanız ve mevcut anlaşmalarda yer alan kontenjanlardan birine yerleşmeniz gerekmektedir. Yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrenciler, 2021-2022 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanamayacaktır. Ek Liste veya Yedek Liste şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır. Yerleştirme işlemi sonrasında bölümlerden yeni bir yerleştirme listesi talep edilmesi öngörülmemektedir.

Bilgilendirme toplantısına aşağıdaki bağlantıyı kullanarak katılım sağlayabilirsiniz:

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 759 6738 4534